Aşk Kalp Çarpıntısı

İnternette Tanışmak ve Arkadaşlık Siteleri Hakkındaki Efsaneler

21. Yüzyıl’da hiçbirimizin yadsıyamayacağı bir gerçek varsa o da internetin varlığıdır. İnsanın ve iletişimin olduğu ama internetin olmadığı tek bir alan gösterebilir misiniz? İnternet artık hayatımızın o kadar merkezinde ki evleneceğimiz ve hatta çocuklar büyüteceğimiz o çok özel insanı bile yeri geliyor internetten tanışarak buluyoruz. Ancak gelin görün ki her konu gibi arkadaşlık siteleri ve internette birisiyle tanışmak konusu da kendi efsanelerini yaratıyor. Gelin o efsanelere bir göz atalım.

1. Arkadaşlık ve evlilik sitelerindeki tüm hesaplar sahtedir ve gerçek kişiler değildir

Peki bu hesaplar sahte ise ve internetten tanıştığını söyleyen hatta evlendiğini belirten bunca çift nerede tanıştılar? Bu efsanenin bir de hesapların site tarafından işe alınmış kişiler tarafından yönetildiğine dair bir boyutu vardır. Böyle bir durum mümkün olsaydı inanın ülkenin yarısından fazlasının arkadaşlık ve evlilik sitelerinde çalışması gerekirdi.

2. İnternette tanışılan hiç kimseye güvenilmez, hepsi yalancı ve sahtekar

Gerçek hayatta bir dolandırıcı, sahtekar ya da güvenilmez bir insanla tanışma ihtimaliniz ne kadar ise inanın internette de aynıdır. Kimse sanal alemin sonsuz bir güven içinde olduğunu iddia etmiyor. Ancak sürekli olarak insanlara güvensizlik ileride yalnız kalmanıza neden olabileceği gibi sizi gereksiz fobi sahibi de yapabilir. İnternette çok da iyi arkadaşlıklar kurulacağına ve hatta evlilikler yapılabileceğine dair inancınızı kaybetmeyin, bırakın herkes konuşsun siz mutlu olma fırsatını kaçırmayın.

3. İnternette tanışılan kişiyle yapılan evlilikten hayır gelmez

Peki bu konuya şu şekilde bakalım. Günün neredeyse tamamına yakın bir sürede çalışıyorsunuz, hatta bazen haftasonları bile. Sosyal yaşantınız da bir o kadar kısıtlı. Evlenip yuva kurmak, çocuk sahibi olmak ya da sadece sizinle birlikte hayatı paylaşacak birine ihtiyacınız olduğunu da biliyorsunuz. Hali hazırda internette tanışılan kişiyle yapılan evlilikten hayır gelmeyeceğine de inanmışsınız. Peki elinizde yine yalnızlıktan başka bir sonuç kaldı mı? Neden kendinize bir şans vermek yerine karanlığa küfretmeye devam ediyorsunuz? Ya da internetten yapılan evlilikten hayır gelmeyeceğini kim bir sonuç haline getirmiş? İnternetten evlilik yapmış mı? Siz bu soruları sorun kendinize ondan sonrası size kalmış.

4. Kimsenin niyeti ciddi değil herkes bir günlük eğlence peşinde

Bir insan başka bir insanı gerçekten ne kadar zamanda tanıyabilir? Ruhunu bilirim dediğiniz kaç insan tarafından hayal kırıklığına uğratıldınız? Ya da siz gerçekten internetteki arayışınızın tam olarak ne olduğunu dürüstçe kendinize itiraf edebildiniz mi? Evet, interneti ve çoğu arkadaşlık sitelerini kendi eğlenceleri için başkalarının duygularını umursamadan kullanan insanlar var. Ama o insanlar sizin gibi bu toplumda yaşıyor. Yani belki bilgisayar başında değil ama bir kafede de tanışabilirsiniz onunla. O yüzden insanları tanıma klavuzunuza yeni dipnotlar eklemek için belki de daha çok tecrübe edinmelisiniz.

Elbette çok daha kolayı var. Size dürüst, ciddi ve seviyeli bir arkadaşlık ortamı sunan eÇift’i tercih etmek. Hemen şimdi ücretsiz bir şekilde üye olup tüm bu efsanelere kulak tıkayarak mutlu bir geleceğe merhaba diyebilirsiniz. Çünkü aşk www.eCift.com ‘da başlar!