Aşk Flört Kalp Çarpıntısı

İlk Buluşmada Bunları Duymak Biraz Can Sıkıcı Olabilir

Yeni bir insanla tanışmak, aşık olabilme ve mutlu bir ilişkiye başlayabilme ihtimali düşündüğümüzde heyecanlanmayanımız var mıdır? Hepimiz internette, iş yerinde, arkadaş toplantısında ya da ailemiz tarafından tanıştırılan birisi ile tanışma fırsatı yakalıyoruz. Bazılarımız bu konuda gerçekten çok şanslı oluyor. Mutlu bir birliktelik ve hatta evlilik ile yollarına devam edenler bile var. Peki ya siz onlardan biri değilseniz? Ya da en azından ileride mutsuz olmak istemiyorsanız ilk buluşmada şu sözleri sarfeden insanlardan uzak durmanızda fayda olabilir.

Hayatının herhangi bir evresinde ilişki klişelerine maruz kalmayanımız var mı? Sorun sende değil canım bende ya da sen benden çok daha iyilerini hakediyorsun cümlesini bir kez olsun duymayanınız? Bu cümlelerin altında yatan gerçekliği az çok hepimiz tecrübe ettik. Hatta çoğu zaman bu klişelere sadece gülüp geçiyoruz. Ama uzak durmanız gereken boyutta ve hatta klişe olma yolunda hızla ilerleyen birkaç insan tipi var.

  1. İlk buluşmada “eski sevgiliyi unutamadım” sinyalini yakanlar. Yani bir buluşmada insan neden eski sevgilisinden bahseder ki? Bunu anlamaya çalışmayın sadece o insanla bir daha görüşmeyin. Çünkü size eski sevgilisi ile ilgili en ufak bir ayrıntıyı bile anlatması, o insanın hala ilişkisi ve ilişki yaşadığı kişiyle ilgili halledemediği bir konu olduğu anlamına gelmektedir. Yani kurduğu her cümlenin Türkçe’sini şu şekilde anlayabilirsiniz. “Onu unutamadığım için hayatımdaki boşluğunu seninle doldurmaya çalışacağım.”
  2. İlk buluştuğunuz ve sizin için o kadar da derin bir anlamı olmayan birisinin yaptığı kırıcı bir davranışı çok da takmayabilirsiniz. Ama kimse zamanını ayırdığı birisinden “anlamıyorsun, şimdiye kadar çok kalbim kırıldı. Bu yüzden kendimi insanlardan koruyorum” gibi bir cümle duymak insanı incitir. Yani en azından sevmekten bile korkan birine bir kahve ya da yemeklik de olsa zaman ayırdığı için incinir. Ya da bu cümleyi hayatınızda en az bir kez kurmuşsanız neden sürekli terk edildiğinizin cevabını burada arayabilirsiniz.
  3. İlk buluşmaların en korkutucu insan tiplerinden ve en klişe olanlarından biri de “Ne zaman evleniriz, kaç lira maaş alıyorsun, evin kira mı, araban var mı? gibi soruları sormaktan vazgeçmeyen insandır. Bu kişileri artık hepimiz tanıyoruz. Sizi hayatını idame ettirebilmek için sadece bir araç olarak gören insanlardan uzak durun. Hele ki ilk buluşmada tüm bu konularla ilgili olarak “eğer ciddiysek hemen bir yol planı çizelim, kaybedecek vaktim yok” gibi bir cümle duymak çok can sıkıcı olabilir. O insanla mutlu olacağınıza dair en ufak bir umudunuz varsa mutsuz bir birlikteliğiniz olacağını şimdiden garanti edebiliriz.
  4. Ve sonuncusu belki de en kırıcısı buluşmayı büyük bir hayalkırıklığına dönüştüren insanlardır. Yani sizin duygularınızla oynayan kişi. Size daha önce romantik, ayağı yere sağlam basan ve güvenilir bir profil çizen insanla buluşuyorsunuz ve o kişi bir anda sizi “tek gecelik ya da kısa süreli ilişki” olarak gören birine dönüşmüş. Ve ardından o talihsiz cümleyi ya da onu ima eden şu tarz cümleleri kuruyorsa üzgünüz biraz canınız sıkılacak “Ben biraz takılırız ve keyifli vakit geçiririz diye düşünmüştüm. Yani bu benim genel flörtözlüğüm.”

Peki ne yapacaksınız? Hayatınızda yeterince hayal kırıklığı, sıkıntı ve dert yokmuş gibi bir de umutlarınızı boşa çıkaran insanlar tarafından mı kırılacaksınız? Elbette hayır. Her zaman vakit kaybetmeden en doğru ve hayırlı sonuca varmak için bir yol mutlaka vardır. Evet insan sonuçta kavun karpuz değil ki koklayarak alasınız. Ama bilim yanılmaz. Siz de bu yüzden eÇift’e ücretsiz olarak bilimsel ideal çift metodunu deneyebilirsiniz. Çözeceğiniz testte sorulara vereceğiniz cevaplarda kendinize dürüst davranırsanız, sonuç harika olabilir. Size ve karakterinize en uygun kişiyi eÇift’te bulmanız işte o zaman mutluluk için kaçınılmaz bir sonuç olacaktır.