Aşk Kalp Çarpıntısı

İlk evliliğinizin bitmesi yeniden mutlu olamayacağınız anlamına gelmiyor!

Bugüne kadar çevremizde evlilik ile ilgili konuşan herkesin yakındığı benzer bir konu var. Boşanma oranlarının artması, mutlu başlayıp mutsuz biten ilişkiler ya da boşanmış ailelerin çocuklarının ruh durumu. Peki ama hiç boşanma konusuna pozitif bir bakış açısıyla bakmayı denediniz mi?

Hayatta mutlu olmak kadar mutsuz olmak, başarılı olmak kadar başarısız olmak da gerçek. Ve tüm bunların hepsine bir tecrübe olarak bakabilmek… İşte insan tam da o noktada büyüyor, olgunlaşıyor ve hayatının hakikatına doğru yavaşça adımlar atıyor. Boşanmış olmak gerçeği de buna dahil. Hayatta hiç kimse bir ilişkiye, bir evliliğe bitecek gözüyle bakarak başlamaz. Ama bazen şartlar, olaylar ya da hayat sizin istediğiniz gibi gitmeyebilir. O çok sevdiğiniz insanı bir bakmışsınız tanıyamaz hale gelebilir, hayatınızın geri kalanını eşiniz olan kişiyle geçirmek istemeyebilirsiniz. Ama bu durum asla aşkın sonsuzluğunun, mutlu olma ihtimallerinizin bittiği anlamına gelmez.

Tecrübenin en güzel yanı, yaşadığınız o kötü sonuçları bir daha yaşamamak için daha da çaba göstermeyi öğretmesidir. Boşanmaya da bu açıdan bakabiliriz. Bir önceki evliliğinizde tecrübe ettiğiniz acı gerçekleri bir kez daha yaşamamak için daha fazla çabalayacağınız bir gerçektir. Ve Amerika’da yapılan bir araştırma göstermiştir ki boşanmış çiftlerin %45’i ikinci evliliklerinde daha mutlu olmaktadırlar. Çünkü evliliği bir kez tecrübe etmişlerdir.

Bunun yanısıra boşandıktan sonra yeni bir ilişkiye başlayan çiftler ikinci evliliklerine “bu kez doğruyu seçmeliyim” olarak bakmaktadırlar. Bu yüzden daha temkinli, bilinçli ve mantıklı adımlar atmaktadırlar. Bu da nereden baksanız sağlıklı bir ilişkiye başlarken olmazsa olmazlardandır.

Ayrıca boşanmış insanların çoğu ilişkilerin bitmesinde en önemli sorunun “iletişim eksikliği” olduğunu tecrübe etmişlerdir. Bu durumun farkına vardıklarından sonra da yeni ilişkilerinde her konuyu konuşarak ve kendilerini rahatsız eden konuyu çekinmeden ve lafı dolandırmadan açıklamasını öğrenmişlerdir. Yapılan bir araştırmada boşanmış olan birisi ikinci evliliğinin çok daha başarılı olma sebebini şu şekilde açıklamış. “İkinci evliliğim, ilkine göre çok daha başarılı bir şekilde ilerliyor çünkü ilişkilerdeki hatalı rollerim konusunda kendime karşı çok daha dürüst davranabiliyorum.” Kim kötü bir sonuçtan böylesine harika bir bakış açısı çıkarabilen biriyle birlikte olmak istemez ki?

Uzun lafın kısası mutluluk için her zaman bir şans vardır. Çünkü dünyada aşkın ve sevginin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur. Mutlu olmak için size öğretilmiş ya da toplum tarafından dayatılmış gerçeklere bazen kulaklarınızı tıkamanız gerekebilir. Bu yüzden boşanmış bir birey mutluluk için inancını her zaman canlı tutmalıdır. Ya da siz de bu tip bir insana karşı önyargılı olmayı bırakmalısınızdır. Kim o kişinin hayatınızın geri kalanının en güzel parçası olmayacağını söyleyebilir ki?

O zaman aşka bir şans verin ve harekete geçin. Hemen şimdi www.ecift.com ‘a ücretsiz üye olun; yeni başlangıçlar ve mutlu birliktelikler için bir şans verin. Unutmayın aşk eÇift’te başlar!