Aşk Kalp Çarpıntısı

Yetişkin Bir Bireyin İlişkilerinde Yapmaması Gereken Ölümcül Hatalar

İster 20’li yaşlarınızın ortasında isterseniz de 30’lu yaşlarınızın başında olun. Artık yetişkin bir birey olduğunuzu kabullenip ilk gençliğinizde umursamadığınız hataları bir kenara koyma vakti. Yaşlanmak ile olgunlaşmak arasındaki ince çizginin farkına varmanın zamanı. Kimbilir belki de bugüne kadar ilişkilerinizin bitmesine ya da yeni tanıştığınız biriyle görüşmenizin bir anda kesilmesine anlam veremediniz. Bu ölümcül hatalardan birini yapmış olabileceğinizi hiç düşündünüz mü?

1.       Gelecek hakkında hala bir planınız yok mu?

Bunca zaman yaşadığınız ilişkilere gelip geçici olarak bakmış olabilirsiniz. Ancak, özellikle 30lu yaşlarına ulaşmış bireylerin çoğu gelecek hakkında herhangi bir planı olmayan insanlarla kaybedecek vakitlerinin olmadığınız bilirler. Özellikle bir bebek sahibi olmak isteyen ve otuzlu yaşlarına ulaşmış kadınlar, kendilerine birkaç günlük eğlence olarak bakan hiçbir erkeğe şans vermeyecektir. Niyetiniz ciddi olmasa ve gelecek hakkında hala çizilmiş bir planınız yoksa bile bunu kendinize saklamanızda fayda olabilir. Bu elbette ilk buluşmada evlilik planları yapmanız anlamına gelmiyor. Ancak karşınızdaki kişiyi de tek günlük bir eğlenceymiş gibi hissettirmenizin normal olduğu anlamına da gelmiyor.

2.       Kadın – erkek ilişkilerinin klişe teamüllerine hala inanıyor musunuz?

“İlk adımı tabii erkek atacak. Dur şimdi bir üç gün bekleyip mesajına öyle cevap atayım, şımarmasın. İkinci buluşma teklifini yapıp ucuz durmayayım. “ Bu ve buna benzer klişe cümlelerden kaçını kullanıyorsunuz? Karşınızdaki insandan dürüst ve olgun olmasını beklerken, siz hayatı ve ilişkilerinizi bir satranç tahtasına çevirmiş durumda mısınız? Peki kendinize hiç şu soruyu sordunuz mu? Hayatı boyunca insan ilişkilerini bir kurala, farkında olmadan öğrenilmiş klişelere göre yaşayan biriyle kim tüm ömrünü geçirmek ister ki? O yüzden ilişkilerdeki davranışlarınızı bir kenara bırakıp olduğunuz gibi davranma yaşınızın geldiğinin farkına varmalısınız.

3.       Bir kez buluştuğunuz bir kişi ikincisini her zaman istemek zorunda mı?

Bir kahve içtiğiniz, yemek yediğiniz ya da bir arkadaş grubunda tanıştırıldığınız herhangi biri ile o an iyi vakit geçirmiş olabilir ve yeniden buluşmak isteyebilirsiniz. Ancak karşınızdaki kişi sizinle aynı fikirde olmayabilir. Sizinle ikinci bir buluşma gerçekleştirmek istemeyen birine hakaret etmeniz ya da taciz edici davranışlarda bulunmanız çok ciddi bir sorundur. İnsanlarla ilişkilerinizdeki zorlayıcı yanlarınızı törpülemenizin vaktinin geldiğini anlamanız bundan sonraki ilişkileriniz için önemli bir adım olacaktır.

4.       Telefonunuz ile bir süreliğine ayrı kalmayı başaramıyor musunuz?

Teknoloji ne yazık ki hayatımızı olumlu etkilediği gibi olumsuz da etkiliyor. İnsan ilişkilerimiz daha çok azalırken, daha çok yalnızlaşıyoruz. Birisiyle buluştuğunuzda -ki bu kişi ailenizden ya da arkadaşlarınızdan biri de olabilir-, sürekli olarak telefonunuzla ilgilenmeniz sizi çok itici bir insan yapıyor inanın. Eğer telefonunuzla ciddi ve fırtınalı bir aşk yaşamayı düşünmüyorsanız onu bir kenara bırakıp buluştuğunuz insana biraz daha değer verdiğinizi belli edebilirsiniz.

Peki siz ben zaten tüm bunlara dikkat ediyorum ancak karşımdaki kişide aynı olgunluğu bulamıyorum mu diyorsunuz? Sanırım artık aradığım o çok özel insanı bulacağıma dair inançlarımı da yitiriyorum diyenlerden misiniz? Dert etmeyin, her şeyin bir çözümü var. Hemen şimdi eÇift’e ücretsiz olarak kayıt olabilir; kişilik testi ile size en uygun insanı kolaylıkla bulabilirsiniz. Böylece size en uygun insanı en kısa zamanda bularak mutluluğa merhaba diyebilirsiniz.