Aşk Evlilik Kalp Çarpıntısı

Boşanmış ve Çocuklu Kişilerin Yeniden Evlenmesi

Çocuklu, boşanmış ve bekar bir anne ya da baba olmak yeni bir hayat ve aile kurarken çoğu zaman zorluklarla karşılaşacağınızın habercisi olabilir. Ancak basit ve etkili kurallarla yeni ailenizde eşinizin ilk eşinden olan çocukları ve hatta kendi çocuğunuzla da çok mutlu bir hayat kurabilirsiniz. Ama nasıl?

1.       Parasal Konuları Yolun Başında Halledin

İnsanlar evlilikte para konuşulmasını “uygun” bulmasalar da bu tip konularda kimseyi dinlemeyin. Çünkü bütçenizden, çocuklarınızı hangi ekonomi planına göre yetiştireceğinden siz sorumlusunuz. İlişkinin başında da paranın ortak mı yoksa ayrı ayrı mı harcanacağını belirlemek en önemli sorunlardan birini ortadan kaldırmış olacaktır.

2.       Eski Evliliğinizle İlgili Problemlerinizi Çözümlemiş Olun

Yeni bir hayata, ilişkiye ve hatta aile olmaya kendinizi hazır hissettiğinizi düşünmeden önce eski evliliğiniz ile ilgili kafanızdaki her problemi çözdüğünüzden emin olun. Aksi takdirde bu hem çocuklarınızı hem de yeni eşinizi ve ailesini yıpratacaktır. Örneğin; eski eşinizle sürekli tartışıp yeni eşinizle çok mutlu olsanız da çocuklarınız bu durumdan olumsuz etkilenip evliliğinizi sabote etmeye kalkabilirler.

3.       Çocukları Yeni Evliliğinize Hazırlayın

Bir çocuk için öz anne babasından ayrı yaşamak düşüncesi çoğu zaman çocukta travmatik sonuçlara yol açabilir. Ebeveynlerden birinin hayatta olmaması durumunda yeni evliliği kabul edebilmeleri daha kolay olabilir. Ancak çocuğun ebeveynlerinden her ikisi de hayattaysa çocuk boşanmadan kendini sorumlu tutabilir.Bunun için çocuğunuzla iyi bir iletişim kurun. Son dakika karşısına çıkıp evleneceğinizi söylerek çocuğunuza şok yaşatmak istemezsiniz değil mi?

4.       Adı Üstünde Eski Eş. Artık Onun Hakkında Kötü Konuşmayı Bırakın

Eski eşinizle ne kadar kötü, kavgalı ya da kırgın ayrılsanız da onun hakkında kötü konuşmayı bırakın. En azından bunu yeni eşiniz ve çocuklarınızın yanında yapmayın. Çünkü sizin için eski ve görüşmediğiniz bir eş olarak geçmişte kalan birisi olsa da hala çocuklarınızın ebeveyni olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz. Çocuklarınızın yanında eski eşinizi her kötülediğinizde çocuğunuz da kendini bu kötülüğün bir parçası olarak addedip psikolojik olarak rahatsızlanabilirler.

5.       Çocuklarınızı Nasıl Yetiştireceğinizin Sınırlarını Belirleyin

Yeni bir aile, yeni bir hayata başlasanız bile ilk eşinizden olan çocuklarınızın yetiştirilmesi, ihtiyaçlarının karşılanması halen sizin birincil görevlerinizden biridir. Bu konuda sorun yaşamamak için de yeni eşinizle oturup bu eğitimin nasıl olacağını, nasıl olması gerektiğini tartışmanız yeni yaşamınızın sağlığı açısından çok önemlidir.

6.       Aileler Arası Kültürel Çatışmaları Öngörün

Yeni eşinizin ailesi hem sizin hem de çocuklarınız için çok farklı ve zorlu bir deneyim olabilir. Özellikle başka bir ailede ve farklı bir kültürde yetişen çocuğun yeni eşinizin ailesine alışma süreci biraz zorlu olabilir. Çocuğunuza karşı tarafın düşünce ve alışkanlıklarına saygı göstermeyi öğretirken siz de girdiğiniz bu yeni ortamda size uygun gelmeyen durumları sürekli eleştirmek yerine anlamaya çalışın.

7.       Eski Evlilik, Çocuklar Derken Eşinizi İhmal Etmeyin

Çocuklarınızı bu dünyadaki her şeyden çok sevmeniz, onların gelecekleri ve mutlulukları için endişelenmeniz kadar doğal bir şey yoktur. Ancak bütün hayatınızın da çocuklarınız olmadığını aklınızın bir köşesine yazmalısınız. Çocuklarınızı yeni aile yaşantısına hazırlayayım derken yeni eşinizi ihmal etmeyin. Bu ikisi arasındaki dengeyi kurabilmeniz çok önemlidir.

8.       Üvey Çocuklarınıza Karşı Davranışlarınızı Gözden Geçirin

Uzmanların söylediğine göre özellikle ergenlik döneminde çocuğu olan birisi ile aile kurmuşsanız iletişim biçimlerinize her zamankinden daha fazla dikkat etmenizde fayda vardır. Mesela sırf onu sevdiğinizi göstermek için çocuğa sarılmak, öpmek gibi yakın temas kurmak yerine konuşmayı ve hayatı hakkında soru sormayı deneyin. Çünkü yakın ilişki kurma çabanız çoğu zaman ters tepebilir.

9.       İki Aileden Tek Bir Aile Yaratmak İçin Takım Çalışması Yapın

Birlikten her zaman kuvvet doğar. Evet farklı zaman dilimlerinde ayrı birer takım gibi yaşamış ve aile olmuş olabilirsiniz. Ama unutmayın siz iki harika takımken şimdi güçlerinizi birleştirmeye çalışan bir takım gibisiniz. Ortak yönlerinizi bulmak için çabalayın.

10.   Karşılıklı İletişim için Mutlaka Konuşun

Sorunlardan kaçmak ve ertelemek size hiçbir şey katmaz. Hatta zaten bitirdiğiniz bir evlilik hayatına geri dönüp başa sarabilirsiniz. Bu yüzden birbirinizle iletişiminizi artıracak her fırsat için şans verin. Konuşun, birlikte oyun oynayın, anılarınızı anlatın ve sizin için önemli zamanları paylaşın. Unutmayın, aile olmak emek ister!

Eğer siz de boşanmış ya da daha önceki evliliğinden bir çocuk sahibi olan bir bireyseniz hala mutluluk için bir şansınız olduğunu kendinize hatırlatın. eÇift’te sizin gibi binlerce bekar ile tanışabilir, yeni ve mutlu bir aile hayatına tekrar merhaba diyebilirsiniz. Şimdi ücretsiz bir şekilde üye olmak için www.eCift.com adresini ziyaret edin.