Aşk Kalp Çarpıntısı

Sizi Olduğunuz Gibi Kabul Etmeyen İnsanları Hayatınıza Dahil Etmeyin

Ünlü sanatçımız Candan Erçetin’in “Ben Böyleyim” diye bir şarkısı var ya hani hepimizin çok sevdiği. O şarkısında “ ister vur ister okşa, ister tut ister yolla, ister sev ister zorla, ben böyleyim” derken, hepimiz içten içe bizi üzen, kıran, duygularımızı inciten insanlara karşı bu cümleleri kuruyoruz. Hayatta her konuda uzlaşmacı olmak, değişime inanmak ve sevdiğiniz insanlar için onlara itici gelen yanlarınızı düzeltmeye çalışmak önemlidir. Ancak tüm bunların yanında siz bir bireysiniz ve sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen insanları hayatınıza dahil etmemeniz de çok önemli bir ayrıntıdır. Neden mi?

Bir insanın kendisi olabilmesi hayatta başarabildiği en değerli şey olabilir. Diğerleri gibi kendisinin de tek, biricik, benzersiz olduğunu ve kelimenin tam anlamıyla kendine has yanlarını kabullenebilmesi, eksiklikleri ile barışabilmesi çok da kolay olmayan bir başarıdır. İşte her şeyden önce sizin çok uğraşarak, yeri geldiğinde üzülerek ve kırılarak oluşturduğunuz biricikliğinizi kabul etmeyen insanları sadece bunun için bile hayatınızdan çıkarma kararı alabilirsiniz.
Konunun ayrıntısına girersek de şöyle birkaç neden sıralayabiliriz.


1. Sizi sürekli eleştiren insanlar yaşam temponuzu düşürür
Maalesef kendi yaşamını idame ettirebilmek için başkalarının enerjilerini yiyen insanlar vardır. Onlar sanki sizi eleştirdikçe, kusurlarınızı yüzünüze vurdukça beslenir ve büyürler. Harika bir uyku çekip, iyi bir kahvaltı bile yapsanız da bu insanlardan birine sadece 5 dakika maruz kalmanız bile yeterlidir. Tüm gününüz bu insanların yerli yersiz eleştirileri yüzünden sanki bütün gece beşik sallamışcasına bitkin, huzursuz ve üzerinizde bir ağırlıkla sürüp gider. Hele de böyle bir insanın birlikte olduğunuz ya da evlenmeyi düşündüğünüz bir insan olduğunu düşünün. Düşüncesi bile yorucu değil mi?


2. Fiziksel kusurlarınıza kafayı takmış insanları arkadaşınız olarak bile hayatınıza almayın
Dünyadaki herkes top model, fit olacak ya da güzellik yarışmasında derece yapacak kadar güzel olmak zorunda değil. Kaldı ki güzellik görecelidir, her ne kadar çağımızda güzellik algısı tek tip yapılmaya çalışılsa da güzelliğinizi ya da yakışıklılığınızı belirleyen şey sizin enerjinizdir. İşte bu yüzden sizi istediği güzellik kalıbının içine sokmaya çalışan, giyiminizden duruşunuza kadar sizi bir hamur gibi yoğurmaya çalışan insanlardan uzak durun. Bir gün gelip gençliğinizi kaybedeceğinizi, yaşlanacağınızı biliyorken ve hayat kısayken fiziksel eksikliklerinize kafayı takmış bir insanla zaman kaybetmeyin.


3. Kişilik, yetişkin bir bireyde %90 oranında oturmuştur. Kabul edin siz böylesiniz

Aileden aldığınız eğitim ve kültür, toplumsal ilişkiler, hormonlar ve yaşadığınız deneyimler derken kendimize ait bir kişilik oluşturuyoruz. Karakterinizi belirleyen çoğu olayla barışıp, kendinizi hatalarınız, eksiklikleriniz ile kabul etmişken hangi insan ne hakla sizi olduğunuz bir insandan başkası olmaya zorlayabilir ki?

Hem zaten sevgi, aşk, arkadaşlık gibi dünyanın en harika paylaşımlarını yapacağınız bir insanın mantıken sizi iyi hissettirmesi gerekmiyor mu? Size uygun olmadığını düşündüğünüz, enerjinizi sömüren ve gelecekteki her bir gününüze şükretmeyeceğiniz bir insanı affedin ve ona hayatında başarılar dileyin.
Peki ama o zaman yalnızlıktan ölelim mi, hiç mi bir orta yol bulmayalım diyebilirsiniz. Elbetteki bir insanı eksiklikleriyle sevmek çok büyük bir erdem. Ve siz de tam olarak bu erdeme sahip o çok özel insanı aramıyor muydunuz? O zaman harekete geçin.
Şimdi hemen www.eCift.com ‘a ücretsiz üye olun. Kişilik analiz testimizi çözün ve önce kendinizi tanıyın. Sonrasında biz zaten sizin için en uygun kişiyi bulup tanışmanız için bir fırsat sunuyoruz. Sizi üzecek, zamanınızı boşa harcayacak ve size uygun bir enerjiye sahip olmayan kimseyle vakit kaybetmeyin. Aşka bu kez eÇift’ te bir şans verin!