Aşk Kalp Çarpıntısı

Mutlu Bir Evliliğe Sahip Olabilmek İçin Gerekli 6 İlginç Bilimsel Gerçek

Yaz mevsimi de gelmişken düğün sezonu açılmaya başladı. Sosyal medyada tanıdığımız birçok insanın, akrabanın ve eşin dostun mutlu fotoğraflarına bakıp seviniyoruz. Mutlu bir ömür geçirmeleri için temennilerde bulunuyoruz. Mutlu bir evlilik için sevgi, saygı ve hoşgörüye sahip olun diye hatırlatmalar da yapıyoruz ara sıra. İyi bir iletişimin her zaman gerekli olduğunu da unutmuyoruz. Ancak tüm bunların dışında Virginia Üniversitesi Evlilik Merkezi’nin yaptığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış ve ilk duyulduğunda garipsenen bazı gerçekler var. Gelin birlikte bakalım!

 

1.       Evlenirken Büyük Bir Düğün Yapın

Virginia Üniversitesi’nin 418 çift üzerinde yaptığı araştırma sonucuna göre sade ve neredeyse kimsenin katılmadığı bir törenle evlenen çiftler, tüm sevdikleri ile birarada ve planlı bir düğünle evlenen çiftlere göre daha az mutlular. Hatta çoğu zaman evlilikleri daha erken bitiyor. Ancak burada bahsedilen büyük bir düğünden kasıt gösterişli, sular seller gibi para harcanmış şatafatlı bir düğün değil. Yani gerekirse bir buğday tarlasında düğün yapın ama olabildiğince çok seveninizle bu özel anı kutlayıp kutsayın diyor uzmanlar.

2.       Güçlü Bir Kemik Sistemine Sahip Olanlar Daha Mutlu

632 evli yetişkinin üzerinde yapılan bu araştırma belki en ilginci. Araştırmaya göre kemik sistemi sağlam olan ve bol mineralli sıvılar tüketen bireyler evlilikte sorun çözme konusunda daha başarılı oluyorlar, hemen boşanalım, ilişkimiz bitti gibi söylemlere sarılmıyorlar. Bu enteresan bilgi ne kadar doğru bilinmez ama biz yine de her akşam yatmadan sütünüzü için deriz J

3.       Çekici Bir Kadınla Evli Olanlar Daha Mutlu Olduğunu Söylüyor

Şaşırdınız mı? Psikolog Andrea Meltzer, 450 yeni evli çift üzerinde yaptığı ankette erkeklere çekici ve güzel bir eşe sahip olmanın evliliğinizin mutlu ve daim olması için bir şart mıdır sorusu sorulmuş. Erkeklerin de çoğu evet cevabını vermiş. Kadınlar ise hayır demiş. Bu tabiki kişiye göre değişen bir olgudur diyoruz biz yine de.

4.       Çekici ve Yakışıklı Olmayan Bir Erkekle Evli Olmayı Tercih Eden Kadınlar Daha Mutlu

Kadınların çekici olmayan erkekleri tercih etme nedeni de bir üstte bahsettiğimiz konuyla alakalı. Çünkü karısının güzel, bakımlı ve her zaman kendine dikkat eden birisi olmasını isteyen erkekler de aynı özeni kendilerine gösteriyor. Eğer kadın sürekli bakımlı olmak ve güzel görünmekle ilgilenmek istemiyorsa tercihini bu yönde kullanıyor. Bunun da evliliğin devam etmesi için gerekli olduğuna inanıyorlar.

5.       Hobilerine Kendi Başlarına Zaman Ayıran Çiftler Daha Mutlu

Çiftlerin birbirleriyle ortak zevklere sahip olması ve vakit geçirmesi ne kadar önemliyse bireysel yaşamlarına zaman ayırması da o kadar önemli bir husus. Araştırmaya göre sürekli olarak her dakikasını birlikte geçiren çiftler boğuluyor ve kendilerine zaman ayıramadıkları için huzursuz oluyorlar. Bu yüzden belirli zamanlarda hem kadının hem erkeğin hobileri için bağımsız zaman ayırması evliliğin kalitesini artıran bir etken oluyor.

6.       Çocuk Yapmak Her Zaman Çözüm Değil

Bir nesil önceki anne ve babalar çocuk yapmanın evliliği güçlendiren bir neden olduğunu söylerlerdi. Ancak modern yüzyılda çocuksuz aileler üzerinde yapılan araştırmaya göre bu çiftlerin çok daha mutlu olduğu, sosyal hayatı daha çok yaşadığı ve kendilerine zaman ayırabildikleri için daha kaliteli bir evliliğe sahip oldukları söyleniyor.

Virginia Üniversitesi yaptığı bu enteresan araştırma ile bir o kadar enteresan sonuçlar elde etmiş. Peki siz evlilikten ne bekliyorsunuz? Ya da evlenmeyi düşündüğünüz kişide bambaşka kriterler mi arıyorsunuz? O zaman aradığınız kişiyi bulmak için önce harekete geçmelisiniz. Hemen eÇift’e ücretsiz üye olarak başlayabilirsiniz mesela. eÇift’in ideal çift metodu sayesinde belki de kendinizi hiç yormanıza gerek kalmadan o özel insanı bulursunuz. Aşk için harekete geçin, aşk beklemez!