Aşk Kalp Çarpıntısı

Dünyadaki Tek Bekar İnsan Sizmişsiniz Gibi Hissettiğinizde Yapmamanız Gereken Şeyler

Bekar ve yalnız bir insan olmak bazen insanı gerçekten kötü hissettirebilir. Hayatınızın en yalnız günlerini geçirdiğinizi hissettiğinizde genellikle her haftasonu ya bir arkadaşınızın düğünü, kınası, nişanı vardır ya da evlenip çocuk sahibi olan bir arkadaşınızın yeni doğan bebeğini görmeye gitmişsinizdir. Ama endişelenmeyin. Dünyada sevgilisi ve ilişkisi olmayan tek insan siz değilsiniz. Şimdi kötü hissetmeyi bir kenara koyun ve elinizdeki o dondurma ya da cips kasesini de bir kenara bırakın.

Ve öncelikle yapmamanız gereken şu önemli ayrıntıları unutmayın!

1.       Yalnız olduğunuz için kendinizi suçlamayın

Bunun çok zor olduğunu biliyoruz. Ancak yalnız olduğunuz için kendinizi kötü hissetmeyi bir kenara bırakmazsanız işlerin daha da sarpa saracağını bilmelisiniz. Üstelik hayatınızın sonuna kadar yalnız yaşayacaksınız diye bir kaide de yok. Onun için önce yalnızlığınızın keyfini çıkarın.

2.       İnsanların sizi yalnızlığa mahkum ettiğini düşünmeyin

Elbette bazen evli arkadaşlarınız diğer evli ya da çift olan arkadaşları ile bir şeyler yapmak isteyecekler. Bunun normal bir durum olduğunu kabullenerek işe başlayın. Ve başka bir seferde sizi davet ettiklerinde daha önce sizi çağırmadıklarını unutun ve o davete katılın. Çünkü siz çok eğlenceli birisiniz ve arkadaşlarınızın size ihtiyacı var.

3.       İnsanların sürekli size bir eş ya da sevgili aramasına sert tepkiler göstermeyin

Çünkü arkadaşlarınız, aileniz ya da en sevdiğiniz kuzeniniz sizin mutlu olmanızı istiyor. Ve bu yüzden sizi, size uyacağını düşündüğü herkes ile tanıştırmak ve baş göz etmek istiyor. Onlara karşı tavırlarınızın sert olmamasına özellikle dikkat edin. Ve yanlarında yalnız birini gezdirmek istemediklerinden dolayı sizin için bu kadar çabaladıklarını düşünmeyi bırakın.

4.       Ancak herkese de evet demeyin

Tabii sırf sevdiklerinizi ya da karşınızdaki kişileri kırmamak için de herkese evet demeyin. Kendinizi sırf bir ilişkiniz olsun diye zorlamayın ve arkadaşlarınızın yanındaki yalnız kovboy olmamak için tanıştığınız her kişiyle de görüşmeyi denemeyin. Arkadaşlarınız tanıştırdıkları kişinin sizin için uygun olacağını düşünmüş olabilir ancak dünyanın en uyumsuz ilişkisine yelken açıp bir de hayal kırıklığınız olsun istemezsiniz değil mi?

5.       Tüm zamanınızı arkadaşlarınızla geçirmeyin

Sevgilisi olan ya da evli arkadaşlarınız çoğu zaman size ilişkilerindeki sorunlardan bahsederler; bir ilişkide neler yapmamanız gerektiğini telkin edip dururlar. Yeni bir ilişkiye başlamaya çekinen biriyseniz tüm zamanınızı arkadaşlarınızla geçirmeyin. Kendinize zaman ayırın ve yeni ortamlara girebilmek için cesaretli olun.

6.       Sonsuza kadar yalnız olacağınız düşüncesiyle hayatı kendinize zindan etmeyin.

Hayatta her şeyin bir zamanı vardır. Herkes için mutlu olma takvimi farklı işlediği gibi mutluluğu bulacağı insan da farklıdır. Bir tane yaşamınız var ve onu da kendinize kuruntular yaratarak tüketmeyin.

Siz sadece bunun farkında olarak gerçekçi ve ayakları yere basan beklentilerle doğru kişiyi aramaya devam edin. Elbette o kişiyi aramak için alternatifleri de iyi değerlendirin. Kimbilir sizin kısmetiniz bambaşka bir yerdedir. O yüzden siz iyisi mi hemen eCift.com‘ a ücretsiz bir şekilde üye olun. Mizacınıza en uygun kişiyi bulmak için testimizi çözün, size en uygun adaylarla hemen tanışın. Mutluluğu eÇift’ te bulma şansınızı daha fazla ertelemeyin.