Aşk Kalp Çarpıntısı

İlişkilerde Yaş Farkı

İlişkilerde yaş farkı her zaman bir problem midir sorusu kadın ve erkeğin ilişkisi kadar eski bir tarihe sahip. Belki de ikili ilişkiler söz konusu olduğunda üzerine konuşmaktan en fazla zevk aldığımız hususlardan da biri. Peki neden bu konuyu bu kadar umursuyor ve net bir cevap bulmaya çalışıyoruz? Bu yazımızda ilişkiler ve yaş farkı üzerine biraz kafa yorduk. Merak edenleri yazımızı okumaya davet ediyoruz.

Yaş Farkı Kime Göre Neye Göre?

Bir duygusal ilişkide kadın ve erkeğin arasındaki yaş farkı bir çok faktöre göre bambaşka anlam kazanabiliyor. Örneğin bir toplumda 4 yaş fark fazla kabul edilirken başka bir toplumda 20 yaş fark bile normal olarak algılanabiliyor. Bu konuda en büyük belirleyiciler toplumun kültürü, kadın ve erkek rollerine yüklenen anlamlardır. Bunun yanında erkek ve kadınlara göre ilişkilerde yaş tercihini farklı faktörler belirleyebiliyor. Bazı kadınlar erkeklerin kadınlara göre daha geç olgunlaştığını düşündüğü için kendisinden büyük erkeklerle birlikte olduklarını belirtiyor. Çünkü kendilerinden yaşça büyük erkekleri kişiliği daha oturmuş, olgun ve güçlü bir profile sahip olarak algıladıklarına dikkat çekiyorlar. Bazı erkekler ise beraber oldukları kadınların genç , güzel ve bakımlı olmasının kendilerini daha güçlü ve yakışıklı hissettirdiğini bu yüzden de kendilerinden yaşça küçük ve genç kadınlarla birlikte olduklarını söylüyorlar.

Yukarıda belirtilen bakış açılarının tam tersine ise yaş farkının bir ilişkide kesinlikle bir sorun olduğunu belirten kişiler de bulunmaktadır. Onlara göre kişinin kendi yaş grubundan ve hatta aynı kuşaktan olmayanların birbirlerini anlaması da zorlaşıyor. Teknoloji, bilim ve yaşama bakış açıları her geçen gün eskiye nazaran daha hızlı gelişen bir dünyada arasında 3 yaş farkı bulunan insanların bile birbirinden çok farklı bireyler olduğunu söyleyenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar çok. Bu kişiler aynı yaş grubuna dahil olanların daha fazla ortak zevke sahip olduklarını ve olgunlaşma düzeyleri paralel ilerlediği için daha kaliteli ilişkiler yaşadıklarına inanıyorlar.

Görünen o ki yaş farkı kişiden kişiye, toplumdan topluma ve hatta cinsiyet farklılıklarına göre farklı anlamlar kazanan bir konu. Peki ama bu konuyu neden bu kadar umursuyor ve yıllardır üzerinde tartışıyoruz. Çünkü insan hayatını güzelleştirmek için çabalarken ona her zaman destek olacak, kendisiyle aynı yolda yorulmadan usanmadan ona yarenlik edecek en doğru kişiyi arar durur. Kendisine en uygun kişinin tasvirini yapabilmek için farklı insanlarla farklı deneyimlere ihtiyaç duyar. Kazandığı tecrübeleri de içgüdüsel olarak bir sonraki nesline aktarmak ister. Yani uzun lafın kısası insan eninde sonunda mutlu olabilmek için çabalar durur.

Peki siz mutlu olmak için ne kadar çaba gösteriyorsunuz? Mesela kendinize hiç sordunuz mu acaba ben kaç yaşlarında bir kadın ya da erkek arıyorum. Ondan beklediğim olgunluk düzeyi ve hayata bakış açısı nedir diye. Eğer bu soruların cevabını kendinizde bulduysanız yapmanız gereken tek şey kaldı. O da www.ecift.com’a hemen üye olarak, sizin kişiliğinize ve isteklerinize uygun kişiyi aramaya başlamak. Sizin mutluluğunuzu eÇift’te saklı olup olmadığını denemeden bilemezsiniz değil mi?