Aşk eÇift Kalp Çarpıntısı

Aşk Hakkında Bilmediğiniz 10 Gerçek

Hepimiz aşkın bize hissettirdiği o muhteşem duyguya bayılıyoruz. Çift olarak el ele dolaşmak, birlikte romantik tatillere çıkmak ya da özel günlerde birbirimize bol kalpli armağanlar almak yaptığımız aktivitelerin de başında geliyor; çoğumuz inkar etse de! Peki siz aşkın mutluluğuna kendinizi kaptırmışken, aşkı arıyorken ya da aşık olmanın gerçekten zaman kaybı olduğu gibi yanlış düşüncelere kendinizi inandırmışken bakın bilimsel ve tarihsel gerçekler aşk hakkında neler söylüyor?

1. Dünyada her gün 3 milyon kişi internetteki arkadaşlık sitelerinde, eş-dost vasıtasıyla ya da tesadüfen tanıştığı birisiyle ilk buluşmasını gerçekleştiriyor.

2. Yaşam dolu ve mutlu bireyler her zaman daha kreatiftirler. Aşık olmak ise sizi daha yaratıcı bir insan yapıyor.

3. Sarılmak, ağrı kesici ilaçlarla aynı etkiyi yapmaktadır. Evet bunun mutluluk hormonuyla doğrudan bir ilişkisi var.

4. Online arkadaşlık sitesinde tanışan kişilerin %23’ü başladıkları ilişkilerin sonunda evleniyorlar.

5. Aşk, kişileri daha tutkulu ve hırslı yapıyor. 2014 yılında Arizona’da bir mahkumun kız arkadaşıyla Sevgililer Günü’nü geçirmek için firar etmesi bu konuda enteresan bir gerçektir.

6. Birbiriyle üç dakika romantik bir şekilde bakışan çiftler, kalp atışlarının ritmini senkronize edebiliyorlar.

7. Görücü usulü evlilikten, aşk evliliği kavramına geçiş ilk kez 18. Yüzyıl’da yaşanmıştır. Hangisinin daha başarılı evliliklere yol açtığı hakkında araştırmalar ise devam ediyor.

8. Güzel bir yüze ve gülümsemeye sahip olan kişiler, güzel bir vücuda sahip olan kişilerden daha çekici bulunuyor.

9. Tutkulu aşıklar sevdikleri için ölümsüz bir eser yaratma konusunda daha istekli oluyorlar. Arjantinli bir çiftçinin ölen eşi için gökyüzünden bakıldığında gitar şekline sahip bir tarla yaratması bu konuda verilebilecek en iyi örnektir.

10. İlan-ı aşk etmenin yöntemleri kültüre ve tarihsel sürece göre şekil alıyor.Örneğin Antik Yunan Kültürü’nde birisine aşık olduğunu söylemek isteyenler karşısındakinin kafasına elma fırlatırlarmış.

Siz yine de yaratıcı olayım derken fiziksel zarara yol açmayın. www.ecift.com’a şimdi üye olun, bilimsel bir yöntemle hazırlanmış testimizi çözün ve sizinle oldukça uyumlu olacak üyelerle tanışın. eÇift’te aşkı bulduktan sonra size sadece ilan-ı aşk etmek kalacak!