Aşk Kalp Çarpıntısı

Bir İnsanı Şarkı Yazacak Kadar Çok Sevmek

Her insan gibi bizler de çok sevilmek, ilgi görmek isteriz. Kendisine sürekli ilgi gösterilen insanlara da çoğu zaman gıpta ile bakar; onlar gibi özel olmayı dileriz. Hatta bazı insanlar bize göre öyle şanslıdır ki onlara aşık insanlar, aşklarının verdiği hazla şiirler, romanlar ve şarkılar yazarak sevdiklerini ölümsüz yaparlar. Bir kadını uğruna şarkı yazacak kadar seven İtalyan şarkıcı Renato Carosone’nin eşi Marisa’ya yazdığı şarkı ve sözleri de bu konuda anlatılacak çok özel bir eserdir. Şarkının sözleri ölümsüz ama sorulması gereken soru bugün biraz farklı. Carosone’ye bu şarkıyı yazdıran aşktan başka neydi? Cevabı merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Renato Carosone, 20. Yüzyıl İtalyan Müziği’nin çok ünlü simalarından biridir. 17 yaşında piyano çalarak başladığı müzik yaşamına birçok başarılı albüm ve resim alanında harika eserler bırakarak 20 Mayıs 2001 tarihinde 81 yaşında aramızdan ayrılmıştır. Bizlere ise en büyük eseri olarak adlandırılan Maruzella şarkısı miras olarak kalmıştır.

“Sen kadın gözlerine denizi koymuşsun ve gözlerindeki denizin dalgaları kalp atışımı daha da artırıyor” diyerek aşkını sözlere döken şarkıcı, sevgisinin karşılığını istediğini de yine şairane bir şekilde ifade ediyor. “Sen yardım etmezsen bana seni öpmek için yanıp tutuşacağım. Gel ve o tatlı dudaklarınla beni bir kez öp” Birisine çok yoğun duygular beslediğimizde hepimiz Carosone’nin hissettiği o yoğun duygulara benzer hisler yaşıyoruz ama Carosone’yi başarılı kılan sevdiği kişiye hislerini bu kadar öz ve unutulmaz bir şekilde anlatabilmesidir. Kısa, öz, doğadan yardım alıp betimleyerek. Bu onu diğerlerinden farklı kılan sanatsal yeteneğidir.

Bir insanın uğruna ölümsüz bir şarkı yazmak için gerekli sanatsal yetenek size bahşedilmemiş olabilir. Ama Carosone ile ortak bir şeye biraz çaba göstererek sahip olabilirsiniz. Kendinizi sevmek! Carosone’ye aşkı ve sanatsal yeteneğinden başka bu şarkıyı yazdıran tam olarak da kendisini sevmesi ve yaşam dolu bir insan olmasıydı.

Çünkü önemli olan şey, karşımızdaki insanı yoğun duygularla severken, kendimizi sevmeyi gerçekten başardığımız için bu kadar iyi hissettiğimizin farkına varabilmektir. Bir insanı şarkı yazacak kadar çok sevebilmek için insanın önce kendi değerini bilmesi gerekir. Biricik ve özel olan sizin elinize yakışacak en güzel elin, karşınızdaki kişinin eli olduğuna duyduğunuz inançtır, bu gücü size verecek olan. İnanın biraz narsizmden kimseye zarar gelmeyecektir. Ve o zaman sevdiğinize bir şarkı yazamasanız da sevdiğiniz için gerçekten ölümsüz olacağınıza emin olabilirsiniz.

Henüz uğruna şarkı yazacak o kişi karşınıza çıkmadıysa da size küçük bir tavsiyemiz var. Bir fincan içeceğiniz ve Carosone’nin bu şarkısı eşliğinde hayata kısa bir mola verin. Kendinizi ne kadar sevebildiğinizi düşünün ve ardından aşkı aramak için harekete geçerek www.ecift.com’da yeni bir başlangıç yapın. Size yeniden şarkılar söyletecek, kendinizi sevmeniz için yeni bir neden yaratacak o kişi de eÇift’te sizi arıyor olabilir. Unutmayın, yaşayacak bir niçini bulunan birisi, hemen hemen tüm nasıllara dayanabilir.