eÇift Ruhun Gıdası

Yeni Yılda Mutluluk İçin Vazgeçmeniz Gerekenler

Yeni bir yıl, yeni başlangıçlar, her biri beyaz bir sayfa gibi önünüze açılacak 365 gün! Sizin için hazırladığımız listeye biraz olsun uyabilirseniz, mutlu olmamanız neredeyse imkansız!

Artık beklemeyin

Eğer önünüzde duran riski şu anda almıyorsanız, bu büyük bir hatadır. Hayatta her şey risktir ve gerçekten istediğiniz şeye ulaşmak istiyorsanız bu riskleri almalısınız. 2015’e kadar beklediniz ama artık zaman harekete geçme zamanı. Tüm risklere meydan okuyun ve her şansı değerlendirin. 2015 sizin için başarı ve mutluluk dolu olabilir, umarız ki olur.

Şüphelerinizi geride bırakın

Eğer sürekli aklınıza gelen fakat bir türlü emin olamadığınız bir düşünce veya duygu varsa, artık ondan şüphe etmeyi bırakın ve onu  gerçekleştirin. Sürekli aklınıza gelmesinin bir nedeni olduğunu unutmayın: Onu gerçekten istiyorsunuz. Bu durumda şüphe sizi yalnızca bir bilinmezlik haline sürükleyecektir. Unutun her şeyi ve içinizden geleni yapın.

Kendinizi çevrenizden soyutlamaktan vazgeçin

Bu dünyada birlikte yaşıyoruz ve çevrenize elinizde olan en iyi sizi sunduktan sonra, emin olun dünya da size sahip olabileceğiniz en iyi hayatı sunacaktır. İnsanlara iyi davranın çünkü popülerlik bir gün uçup gidecek ama insanlık asla.

Kendiniz için üzülmeye son verin

Siz bu dünyanın bir kurbanı değilsiniz; kendinizi aciz hissederek başarısız olduğunuz eylemlerden dünyayı veya başka insanları sorumlu tutmayın. İpler sizin elinizde. Bir daha deneyin ve bir daha deneyin. Asla pes etmeden önünüzde engel oluşturan şeylere meydan okuyun. Kendinizi güçsüz bir kurban gibi kenara çekip beklemenin size hiçbir getirisi olmayacak. Başınızı dik tutun ve dünyada emin adımlarla yürümeye başlayın.

Kendi kendinizin düşmanı olmayın

Aklınızda bulunan kendiniz ve içinde olduğunuz durum hakkındaki düşünceler hayatınızı gerçek anlamda doğrudan etkiliyor. Şöyle bir düşünün; belki de bu hayattaki en büyük düşmanınız kendinizsiniz. Eğer böyleyse üzülmeyin çünkü bu durumu düzeltmek sizin elinizde.

Yaşamın sizi bir takım şeylere zorladığı duygusuna kapılmayın

Ne yapmanız gerektiği düşüncesinden yola çıkarak yapacağınız şeyleri belirlemeyin. Bir eylemin sonuçlarına sizinle birlikte katlanmayacak bir insanın tavsiyelerine kulak vermeyin. Gözünüzü kapatın ve ne yapmak istediğinizi düşünün. Aklınıza gelen ilk şey sizin yapmak istediğiniz şeydir ve korkusuzca, doğru veya yanlış olduğunu düşünmeden yapın onu. Bir kere yaşıyorsunuz ve hiç kimse, hiçbir şey bunu sizin elinizden almamalı.

Her şeye ‘evet’ demekten vazgeçin

‘Hayır’ yeterli bir cümledir. Hiç kimseye bir açıklamada bulunmak zorunda değilsiniz. Cevabınız hayır ise hayırdır, o kadar. Yapmak istemediğiniz hiçbir şeyi sırf nezaket olsun diye yapmayın. Siz kendi bilinci olan bir bireysiniz, gerektiği yerde hayır diyerek arkanızı dönmeyi de bilmelisiniz.

Her şeyi ilk deneyişinizde başarma arzunuzdan vazgeçin

Hiç kimse ilk seferinde mükemmel değildir. Hayatta başarılı olmanın sırrını çözen bir formül maalesef henüz yok ve bu nedenle hayat bir süreç olarak işlemeye devam ediyor. Siz başarmak istediklerinizin ne kadar üstüne giderseniz, hayat da size istediğiniz başarıları o kadar sunuyor. Tıpkı bir kameranın açısı gibi, hayata nereden ve nasıl baktığınızı değiştirebilirsiniz ve en iyi noktayı bulmak için bir süre çaba sarfetmeniz ve denemelerde bulunmanız gerekir. Her deneyiminizden bir şeyler öğrenin ve bir sonraki denemenizde başarılı olacağınıza inanın.

Herkes gibi olmaya çalışmayın, kendiniz olun

Bu hayatta belki de en önemli şey kendiniz olmaktır. Hikayenizi anlatmaktan korkmayın ve olduğunuz kişi ile gurur duyun. Farklı olmak güzeldir.

Aşık olmaktan korkmayın

Çok acı tecrübelere sahip olabilirsiniz. Kalbinizi bir daha asla birine açmamak üzere dünyaya kapatmış olabilirsiniz. Fakat kendinizi aldatmayın; bir zamanlar sahip olduğunuz duyguları düşünün ve bu duygulara yeniden sahip olabileceğiniz gerçeğini asla unutmayın.  Olay sizde bitiyor. Başınızı çevirin ve aşka bakın, size koşa koşa gelecektir.