eÇift

Değişmek gerek ama nereye kadar?

İnsanlar duygusal bir ilişki içerisindeyken ister istemez bulundukları ilişkinin şekline girme çabası içinde olurlar. Çünkü karşısındaki insana değer verir ve kaybetmek istemezler. Bazen bu süreç kolay, bazen de sancılı geçer. Uyum süreci diyebileceğimiz bu zaman diliminde bazen çanlar bizim için çalar. Ya aşk gözümüzü kör ettiği gibi kulağımızı da sağır eder.  Bazen bir yanılgı ile içinde bulunduğunuz durumun bizi ne kadar zorladığını görmezden geliriz. İlişkide değişim doğal bir süreçtir ancak asıl soru nereye kadar değişmeliyiz?

Fiziksel özellikler

Örneğin hafif kilolusunuz ya da saçınızın rengi, tarzı sizi kötü gösteriyor. Ya da hijyen konusunda göz ardı ettiğiniz bazı meseleler var. Sevgiliniz yapıcı eleştiriler ile gelip bu konuda kapınıza dayanıyorsa bizce bunlara biraz kulak asmakta fayda var. Bu hem sizi iyi hissettirecektir hem de ilişkinizi besleyecektir. Ancak sizi sevdiğini söyleyip, sizi ciddi estetik operasyonlara itecek talepleri varsa, ilişkinizi bir kere daha düşünün deriz!

Davranışlar

Diyelim ki karşınızdaki insanın toplum tarafından çok da hoş görülmeyen bazı özellikleriniz var. Ani sinirlenip, yüksek sesle konuşmaya başlıyor ya da arabanın kapısını açıp sizi kendisine hayran bırakmak varken, böyle bir inceliği göz ardı ediyor. Ondan bir bardak su rica ettiğinizde bunu bir soruna dönüştürüyor. Unutmayın, bu ve bunun gibi durumlarda toplumun genel yapısını göz önüne almak ve eşitlik anlayışı ile davranışlarınıza nezaket katmak karşınızdakini her zaman mutlu eder.

Sosyal Çevre

Bu aslında bir çok ilişkinin bir yerde bitmesine sebep olacak kadar ciddi bir konu. İki kişi bir araya gelince her yer seyran oluyor ama iyi günde kötü günde yanınızda olan arkadaşlarınız ne olacak? Her iki tarafında bir diğerini sosyal ortamından koparmaya çalışması en büyük hatalardan birisi. İlişkide es vermek ve arkadaşlarınızla hayatı paylaşmaya devam etmek ilişkinizi daima taze tutar.  Diğer yandan arkadaş çevrenizi değiştirmeniz için baskı yapıyor ve onları iyi tanımadan ağır eleştirilerde bulunuyorsa, bazen sevgilimiz ile arkadaşlarımız arasında seçim yapmak zorunda kalıyoruz.

Hobileriniz

Sevgilimiz ile her anımızı birlikte geçirmek istemeniz çok normal. Ancak hayattan keyif almanızı sağlayan ve sizi mutlu eden hobilerinize vakit ayırmaya devam edin ve karşınızdakine hobilerine vakit ayırmasına izin verin. Hatta yapabiliyorsanız birlikte yapın. Kim bilir, belki de sevgilinizin bilmediğiniz bir yanını keşfedersiniz.

İnançlar/İnanışlar

İnanç bizi bu dünya ile kurduğumuz en derin manevi bir bağdır. Hepimizin daha huzurlu ya da mutlu yaşamak için seçtiği inançları ya da inanışları vardır. İnançlarımız ve inanışlarımız ile ilgili her şey  iki taraf içinde çok ince bir çizgi üzerinde ilerler. Bu noktada karşı tarafı değişime zorlamak yanlış ve bazen istenmeyen sonuçlara neden olabilir. O yüzden karşınızdakini böyle hassas bir konuda olduğu gibi kabul etmeye çalışın.

İşiniz Kariyeriniz

Yaptığınız iş, ilişkinizde bazı sorunlara neden oluyor olabilir. Sevgiliniz ya da eşiniz çalışmanızı istemiyor olabilir. Burada yapacağınız değişikliğin geleceğinizi ve hayatınızın büyük bir bölümünü etkileyeceğini unutmayın. Kariyer değişikliği gibi bir durum söz konusu olacaksa bunu sadece kendiniz istiyorsanız yapın.