Kalp Çarpıntısı

Bekar Günlerinizi İyi Değerlendirin

 


 
Çevrenizdeki çiftleri görüp, annenizin “Yok mu birileri?” sorularından sıkılabilirsiniz. Ancak, bekarlığın da güzel yanları var. Bu zamanları iyi değerlendirebilmek, gelecekteki ilişkilerinizde daha mutlu olmanızı sağlayacaktır.

Kendinizi yeni bir ilişkiye vermeden önce yapmanız gerekenlerden birkaçını listeledik:

 
 
Kendinizi dinleyin: Uzun zamandır kendinizi ihmal ettiğinizi farkedip şaşırabilirsiniz. Önemli olan bu durumu telafi edebilmek. Hayal kırıklıklarınızı tanıyın, beklenti ve hedeflerinizi belirleyin. Böylece kendinize daha sağlık bir yol çizebilirsiniz.

Kendinize bakın: Saç kestirmek bunların başında geliyor. Tavsiyelere kulak verip kendinize yakışan bir stil oturtabilirsiniz. Masaj yaptırın, yeni kıyafetler alın ve keyfinize bakın.

Kitap okuyun: Hayatı paylaştığınız birnin varlığı, zamanınızın çoğunu alır. Hazır bol bol vaktiniz varken ilginizi çeken kitaplar okuyun, filmler izleyin. Hem farklı konulardaki bakış açınızı geliştirecek, hem de sizi oyalarken düşünmeye sevk edecek bir aktivite olduğundan mutlaka deneyin.

Arkadaşlarınızla zaman geçirin: Gülmek çok sağlıklı, aynı zamanda bir ihtiyaç. Arkadaşlarınızla olduğunuz ortamlar genelde bol kahkahalı olur. Farklı aktiviteler ve paylaşımlar kendiniz ve çevrenizi yeniden keşfetmenize de yardımcı olur.

Yemek yapın: Yemek yapmak oldukça dinlendirici ve sakinleştirici bir aktivitedir. Ayrıca, emeğiniz sonucunda ortaya çıkan yemekleri sevdiklerinizle paylaşmanın size yaşatacağı tatmin duygusunu da unutmayalım. En güzel sosyal aktivitelerden biri olan yemek yemek için de güzel bir zemin hazırlamış olursunuz.

Evinizle ilgilenin: Uzun zamandır aksattığınız tamiratlık durumlar varsa onları halletmenin tam zamanı. Eskimiş ya da kırılmış parçaları değiştirmenin, yeni bir hava getirecek aksesuarları yerleştirmenin de. Bahar temizliğine girişip hanenizi ferahlatmayı da ihmal etmeyin.

Tatile çıkın: Arkadaşlarınızı alıp bir tatil planlayın. Bu tatilin uzun ve uzaklara olması gerekmiyor. Şehrin 1 saat dışına bir haftasonu kaçamağı ya da güzel bir yerde piknik bile yeterli.

Hiç yapmadığınız bir şey deneyin: Ne yapmak istediğiniz size kalmış. Örneğin, hiç yemediğiniz bir ülkenin yiyeceklerini deneyebilirsiniz. Sushi, bol baharatlı hint yemekleri ya da falafel? Boğaz turu, yamaç paraşütü, bir spor müsabakasını yerinde izlemek gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Yaşadığınız şehirde bir türlü görmeye fırsatınızın olmadığı yerleri ziyaret etmeyi de bu listeye ekleyebilirsiniz.

Yeni insanlarla tanışın: Arkadaşlarınızla vakit geçirdikçe onların çevresiyle de biraraya gelebilirsiniz. Davetleri geri çevirmeyin, kalabalık ortamlarda yabancılarla sohbet edin. Eğer yoğun bir ilişki sonrası ayrılık dönemindeyseniz yeniden sosyalleşmek zor olabilir. Ancak, kafanızı dağıtmak için de oldukça faydalı olacak organizasyonları ihmal etmeyin.

Buluşmalara gidin: Tanıştığınız yeni kişiler sizinle buluşmak istediğinde gidin. Değişik sohbetler, mekanlar tadabilir ve ilişkilerinizden neler beklediğinize daha sağlıklı karar verebilirsiniz. Yeniliklere açık olun.

 

 

Benzer Yazılar:

Bekarlık Canına Tak Etti!
Aşk Uğruna Yapmamanız Gerekenler
Ayrılık Dönemi İçin Rehber Bilgiler
Yeni Bir İlişkiye “Gerçekten” Hazır Mısınız?
Ayrılığı Fırsat Olarak Görebilmek

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.