Kalp Çarpıntısı

Çocuksuz Çiftler Daha Mutlu

 

 

Bir ilişki yürütmek başlı başına bir başarı. Aynı zamanda bir de çocuk büyütmek de apayrı bir başarı. Çocuk unsurunun ilişkiler üzerindeki etkilerini tarif etmek kolay değil. Ancak, Ingiltere’de yapılan bir araştırma bu bağlamda paylaşılmaya değer.

Çeşitli yaş ve sosyoekonomik gruplardan 5000 kişinin katıldığı araştırmada 2 yıl içerisinde çeşitli yöntemlerle toplanan veriler, çocuksuz çiftlerin daha mutlu olduğuna işaret ediyor. İlişkilerinden memnun,  hak ettikleri değeri ve istedikleri ilgiyi gördüklerini ifade eden kişilerin çoğunlukla çocuksuz oldukları tespit edildi.

Karşıklı iltifatlar ve “teşekkür etmek” ilişkilerin sağlıklı olmasının en önemli belirleyicilerinden. Araştırmanın bir diğer sonucuna göre, önceden uzun bir ilişkide olan kişiler yeni ilişkilerini nasıl uzun ömürlü ve sağlıklı tutabileceklerini de daha iyi biliyor.

Çocuksuz çiftlerin, çocuklulara göre daha mutlu olduğunu ifade eden araştırmacılar ilginç bir noktaya daha dikkat çekiyor. Birey bazında incelendiğinde en mutlu kişilerin çocuklu kadınlar olduğu gözlemlenmiş. İlişkilerinde mutlu olmasalar da genel anlamda diğer tüm gruplardan çok daha mutlu olduklarını ifade eden annelere karşılık, erkeklere göre çocuklu ilişkilerin en büyük sorunlarından biri eşler arasında azalan cinsel yakınlık.

 
 
Benzer Yazılar:

İletişiminizi İyileştirmenin 6 Yolu
Mutluluk Ömrü Uzatıyor
Fazla Mesajlaşma İletişimi Bozuyor!
Evlilik Hakkında Bilmedikleriniz
Klişelere Değil, Araştırmalara Kulak Verin!
Aşkın Etkileyici Gerçekleri

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.