Kalp Çarpıntısı

Erkekler Aşıkken Daha Yavaş Yürüyor

 

 

Sevdiğiniz yorulmasın diye, hızınızı düşürüp yürüyüş temponuzdan vazgeçer misiniz?
“Ne garip bir soru bu?” diyor olabilirsiniz. Bu sorunun cevabını siz farkında olmasanız da “Evet!”.

Seattle Pasifik Üniversitesi’nin yayınladığı çalışmaya göre, erkeklerin hız düşürmesi aşık olduklarının bir göstergesi.

Fiziksel özellikler itibariyle, erkeklerin genellikle kadınlardan ortalama olarak daha yüksek bir yürüyüş temposu bulunuyor. Bu tempo karşı cinsten arkadaşlarının yanında yürüdüklerinde değişmiyor.
Bilim insanlarına göre,  bu fenomen avcı-göçebe toplum zamanlarına dayanıyor. O zamanlar, farklı fiziksel koşullar ne olursa olsun, grubun temposu kadın ve çocuklara göre ayarlanmaz ve hızlı hareket edilirdi.

Ancak, işin içine duygular girince iş değişiyor.  Erkek, aşık olduğu kadının yürüyüş temposu daha düşük olduğundan  kendi hızını da düşürüyor. El ele tutuşmuyor, yalnızca aynı istikamete yürüyor dahi olsanız bu hareket değişmiyor. Aynı davranış, aşık olmadığı kadınlarla yürürken söz konusu değil. Araştırmacılara göre, düşünceli davranışı farkında olmadan içgüdüsel olarak yapan erkekler çok eskilere dayanan bir alışkanlığı tekrarlıyor.

Bu içgüdüsel davranışın temeli, eşinin enerjisini yürürken kendine yetişmesi için değil de soyunu devam ettirmek için harcamasını sağlamak. Doğum ve çocuk bakımı erkekler için hızlı yürüyüş temposundan öncelik kazanıyor.

Amerikalı bilim insanlarının bu çalışması, size sevdiğimiz erkekler hakkında ilginç ipucu verebilir.

 

 

 Benzer Yazılar:

Klişelere Değil, Araştırmalara Kulak Verin!
163 SMS + 70 Facebook Mesajı ile Gelen Aşk
İnternette Başlayan İlişkiler Daha Uzun Ömürlü
Aşkı Ararken…

 

 

(Kaynak)

eÇift – Aşk Burada Başlar.