Afrodizyak

Dünyanın En Ünlü Çikolata Kreması

 

 

Geçtiğimiz günlerde rastladığımız bir haber, yüzümüzde geniş bir gülümseme oluşmasına sebep oldu. Haberin konusu, Nutella. Hem de bir kamyon dolusu Nutella!

Almanya’da 20.000$ değerinde Nutella’nın çalınmasıyla akıllarımıza düşen çikolata kremasını sevmeyen çok az insan vardır tahminimizce. Hal böyle olunca, bir kamyonun çalınması da pek ilginç karşılanmamalı aslında. Nutella’yı kim sevmez ki?

Bu haberden yola çıkarak eÇift Blog’a tatlı bir dokunuş olarak Nutella bilgileri paylaşalım istedik.
İşte Nutella hakkında bilmedikleriniz:
 

  • Dünya üzerinde her 2,5 saniyede bir kavanoz Nutella satıyor.


  • 75 ülkede satılan Nutella’nın 1 yıllık satış miktarını gözünüzde canlandırmak isterseniz, 1000 futbol sahasına yayabileceğiniz kadar çok kavanoz olduğunu düşünebilirsiniz.


  • Nutella’nın ortaya çıkması, ticaret yollarının kapanması sonucunda pahalanan çikolatanın daha uzun sürede tüketilebilmesi için içine fındık eklenmesiyle olmuş. 2. Dünya Savaşı sırasında Italyan Pietro Ferrero bu yöntemle Italyan komedyası karakterinden esinlenerek “Pasta Gianduja” adını verdiği Nutella’yı oluşturmuş.


  • Nutella 40. yıldönümü etkinliği olarak 2005 yılında Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde toplanan 27.854 katılımcıyla birlikte “en büyük kahvaltı” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.


  • Nutella’nın İtalya’daki mağazalarda, çocuklara bedava Nutella dağıttığını biliyor muydunuz?Tek yapmaları gereken bir parça ekmek getirmek.


  • Nutella’nın bir de günü var. 2007 yılından bu yana her yıl 5 Şubat “Dünya Nutella Günü” olarak kutlanıyor. “Nutella bir aşk” görüşünü paylaşanlar için bir bahane daha.

 

 

 

Nutella’yla yapabileceğiniz kolay tatlı tarifi için, bu yazıya mutlaka gözatın:

Nutella ile Kendinizi Şımartın

 

Afiyet olsun!

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.