Kalp Çarpıntısı Şifa Niyetine

Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktası

 

Aşk, vücudumuzda ilginç değişikliklere sebep olabiliyor. Kan basıncı, hormon seviyeleri gibi fiziksel etkenlerin dışında, yiyecek tercihlerimizi de değiştirdiğini biliyor muydunuz?

Northern Kentucky Universitesi’nin yaptığı bir araştırma aşk ile tutkunun yeme alışkanlıklığı üzerindeki farklı etkenleri ile ilgili ilginç sonuçlara ulaştı.

Araştırma öncesi yapılan ön çalışmada, kalp resimlerinin kişilerde sıcak duyguları, uzun ve mutlu birliktelikleri ve aşkı çağrıştırdığı tespit edildi. Buna karşılık, öpücük şeklindeki dudak resimlerinin bilinçaltındaki karşılığının tutku, cinsellik ve kısa süreli ilişkiler olduğu anlaşıldı.

Üniversite öğrencileri arasında yapılan asıl araştırma için, bu sonuçlar göz önüne alınarak 2 farklı menü tasarlandı. 2 menünün içerik açısından hiçbir farkı olmasa da tasarımlardan biri aşkın, sevginin simgesi kalplerle; diğeri ise tutkuyu çağırıştaracak dudak ve öpücüklerle süslendi. Yalnızca görsel açıdan farklılık gösteren menüler, tercihleri ilginç bir şekilde etkiledi.

Kalpli menüye bakarak seçim yapanlar ağırlıklı olarak meyve, tahıllı bar gibi sağlıklı atıştırmalıkları sipariş etti. Ancak, dudaklı menüler çikolata, şeker gibi kalorisi yüksek abur cubur sınıfından yiyeceklerin tercih edilmesine sebep oldu.

Bazılarına göre, bu sonuçlar mutlu ve uzun ömürlü ilişkilerde kişilerin geleceklerini düşünerek sağlıklarına dikkat etmelerinden kaynaklanıyor. Ancak, bu yorumlar henüz kanıtlanmış bilgiler değil.

Yine de sonuçlardan kendimize çıkarabileceğimiz bazı dersler olabilir. Örneğin, buzdolabınızı kalplerle süslemek, elinizin daha sağlıklı seçeneklere yönlenlenmesini sağlayabilir. Alışveriş listenizi kalpli bir kağıda yazıp, liste dışına çıkmamaya çalışmayı da denemeyebilirsiniz.

Aşkın sağlık ve beslenme konusundaki motive edici etkisinin dışında ne gibi faydaları olduğunu merak ediyorsanız, buradan devam edebilirsiniz.

eÇift – Aşk Burada Başlar.