Şifa Niyetine

Yemeğinizi Yalnız Yemeyin

 

 

Yoğun iş temposu ve hızlı şehir hayatı beslenmemizi, dolayısıyla sağlığımızı etkiliyor.

Çoğu zaman geçiştirdiğimiz öğünlerin acısı sonradan çıkıyor.

Özellikle kadınların, zaman zaman formlarını korumak için erkeklerden daha dengesiz beslendiklerini söyleyebiliriz.

Fazlaca yapılan hataların başında, günün ilk ve en önemli öğünü kahvaltıya gereken ilgiyi göstermemek geliyor. Sabah biraz daha uyuyabilmek için yolda ya da işyerinde kolayca geçiştirilen kahvaltı, bazılarınca tamamen yok sayılıyor. Oysaki, günlük enerjinizi almanızı bu öğüne borçlusunuz.

Poğaça, simit gibi hamur işlerini tercih etmek yerine müsli, mısır gevreği gibi yiyecekler tüketebilirsiniz. Böylece, lifli gıdalar tüketmiş olur ve sindirim sisteminize yardımcı olursunuz. Meyve, domates, salatalık, peynir ve yumurta da kahvaltı için uygun gıdalardandır.

Akşam bir yere davetli olunca öğlen yemek yememeyi tercih edenlerin de akıllıca bir iş yaptığı söylenemez. Arayı uzun tutmanız, daha fazla yemenize sebep olur. Sonuçta, öğlen yemeyerek almadığınızı düşündüğünüz kalorilerin daha fazlasını akşam almış olursunuz. Hem his olarak da daha rahatsız hissedersiniz.

Yalnız yemenin de bazı dezavantajları var. Evdeyseniz geçiştirmeye, hızlı hazırlanan ve daha sağlıksız olan yiyecekler tüketmeye yatkın olursunuz. Bunların başında donmuş hazır yiyecekler gelir. Dışarda da benzer sebepten sağlıksız ama çabuk tüketilen yiyeceklere eğilimli olursunuz. Yanınıza bir dergi ya da gazete alırsanız, yemeğin hazırlanması sırasında rahatsızlık duymadan bekleyebilir ve daha sağlıklı yiyecekler tercih edebilirsiniz.

 

 eÇift – Aşk Burada Başlar.