Kalp Çarpıntısı

Affetme Sanatı


İlişki uzadıkça ufak tefek sorunlar, kırgınlıklar oluşur. Bu sorunları içe atıp biriktirmenin doğru olmadığını bildiğimiz kadar affetmenin ne kadar önemli ve yapıcı olduğunu da biliyor muyuz?

Başarılı ve uzun ilişkiler için iki tarafın da affedebilmesi çok önemlidir. Ancak, affetmek o kadar da kolay değil. Zaman ve güç gerektiren bu süreçte size yardımcı olacak tavsiyelerimiz var.

Duygularınızı yazın: Kızgınlık ve kırgınlıklarınızı yazıyla ifade edin. Böylece duygu ve düşüncelerinizi dışa vurarak işleyebilirsiniz.

Rahatlayın: Sinir ve stresten arınmanızı sağlayacak aktivitelerde bulunun. Yürüyüş yapın, koşun ya da yogaya kaydolun. Olayları sakinken daha farklı değerlendirebilirsiniz.

Değerlendirme yapın: Sevdiğinizi kötü huylarının dışında iyi huylarını da göz önünde bulundurarak değerlendirin. Aslında iyi biri olduğunu kendinize hatırlatın. Sevdiğiniz özelliklerini yeniden düşününce onu sevdiğinizi de tekrar hissedeceksiniz.

Şükredin: Sevmek ve sevilmek herkesin sahip olduğu bir şey değil. Sizi iyi ve kötü özelliklerinizle beraber olduğunuz gibi kabul eden ve seven biri olmasının ne kadar değerli olduğunu düşünün ve şanslı hissedin.

Empati yapın: Kendinizi sevdiğinizin yerine koyup onun sıkıntılarını ve davranışlarını anlamaya çalışın. Bu size bambaşka bir bakış açısı kazandıracaktır.

Kendinize yüklenmeyin: Kendinize acıyıp hikayenin kurbanıymışsınız gibi anlatmayın. Her çiftin geçirdiği gergin zamanları atlatmanız zorlaşır. Ayrıca, affetmek ve arayı düzeltmek için kendinizi gereğinden fazla zorlamayın. Affetmek zaman ister. Kendinizi hazır hissettiğinizde ilişkinizi düzeltecek adım kendiliğinden gelecektir.

eÇift – Aşk Burada Başlar.