Ruhun Gıdası

Rüyalarınızı Seçme Şansınız Olsa…

 

 

Kimi zaman ter içinde uyanıp gerçek olmadığına şükreder, kimi zaman da keşke alarm çalmasaydı da hiç bitmeseydi deriz. Rüyalardan bahsediyorum tabii ki.
Hatırlayabildiğiniz rüyaların modunuzu ne kadar etkilediğini bir düşünün. Peki size rüyalarınızı seçebilme imkanınız olduğunu söylesem… ne dersiniz?

Biraz korkutucu gibi gözükebilir ama okudukça kulağa daha güzel gelmeye başlıyor. Deniz kıyısında dalgaların sesini dinlediğinizi ya da yağmur ormanlarının derinliklerinde gezindiğinizi görmek ne kadar kötü olabilir ki?

Hertfordshire Üniversitesi’nde profesör olan İngiliz psikolog Richard Wiseman’ın geliştirdiği bir mobil uygulama bunu mümkün kılıyor. Dream:ON uygulaması uykunuzun belli döneminde yayınladığı seslerle belli bir çevredeymişsiniz hissi yaratıyor.

20 farklı ses teması bulunan uygulamada uyanmak istediğiniz saati ve temayı seçerek, iPhone’ununuz yastığınızın kenarına bırakmanız yeterli.  Vücut hareketlerini takip eden uygulama, uykunuzun son 20 dakikasında seçilen temaya uygun sesleri yayınlayarak güzel rüyalara görmenizi sağlıyor.

Profesör Wiseman’a göre, REM uykusunun yalnızca 10 saniyelik bir döneminde görülen rüyalar hatırlanabiliyor. Dream:ON uygulaması da bu dönemi hedefliyor çünkü daha önce ya da sonra görülen rüyaları hatırlamak mümkün değil.

Uyandıktan sonra hatırladığınız rüyaları kaydederek Wiseman’ın ekibiyle paylaşma imkanınız da var. Kullanıcılar tarafından gönderilen rüyaları analiz eden ekip araştrmalarına devam ediyor.

Merak edip denemek isterseniz, bir iPhone’a sahip olmanız yeterli. Ben de merak edip uygulamayı indirenlerdenim, henüz deneye fırsatım olmadıysa da sonuçlarını merakla bekliyorum.