Kalp Çarpıntısı

14 Şubat’ta Bir Taşla İki Kuş Vurmak İster Misiniz?

 

 
Sevgililer Günü birçoğumuz için hediye demek, sürpriz demek. Her sene doğum günü, yıl dönümü, yılbaşı derken bir de Sevgililer Günü için hediye bulmak gittikçe külfet haline geliyor. 14 Şubat hem ekonomik hem de duygusal açıdan sevince yol açtığı kadar hayalkırıklığına da sebep olabiliyor.

En güzeli bu günü bir zorunluluk olarak görmemek ve sevdiğinizi ufak bir jestle mutlu etmek için ekstra bir fırsat olarak değerlendirmek olacaktır. Bu güne özel jest yapmanın da çeşitli yolları var tabii.


 
Kendi hediyenizi kendiniz yapın: Emek verip hazırladığınız bir hediye her zaman satın alınmış hediyelerden daha değerlidir. Üstüne üstlük çoğu zaman çok daha ekonomik olur. Ortaya bir ürün çıkarmakta zorlanıyorsanız hazırlayacağınız güzel bir yemek, seçtiğiniz şarkılardan oluşturduğunuz bir müzik Cdsi ya da kokulu mumlar ve masaj yağları hazırlayıp geçireceğiniz sakin bir akşamla da aynı etkiyi yaratabilirsiniz. Yok bunlara zaman ayıramıyorum, çok da yeteneksizim diyorsanız üzülmeyin.
 
 

Nahıl – KEDV Ürünleri

Ispanak – LÖSEV Ürünleri

 
Güzel bir amaca hizmet edin: Kalitesiz ya da gereksiz pahalı hediyeleri tercih etmek yerine çoğumuzun haberdar olmadığı alternatif dükkanlara bir bakmanızı öneririm. Ispanak ve Nahıl bunlardan ikisi.
Ispanak, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) çatısı altında el yapımı hediyelik ürünlerden oluşan bir dükkana sahip. Bedri Baykam’dan Nuri İyem’e ünlü Türk ressamlarının tablolarını kartpostal olarak göndermek isterseniz aklınızda bulunsun. Sevgililer Günü’ne daha uygun olabilecek ürünleri arasında çikolatalar, kurabiyeler, kupalar ve yastıklar da bulunuyor.
Nahıl ise Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) bünyesinde faaliyet gösteriyor. Yine el yapımı ürünlerin satıldığı dükkan, Beyoğlu’nun işlek sokaklarından biri olan Bekar Sokak’ta konumlanmış olduğundan uğramamak için hiçbir bahaneye yer bırakmıyor.

 

Hediyeniz kullanışlı olsun: İlk 2 önerimizde içinize sinen bir şey bulamadıysanız dikkat etmeniz gereken, bir köşede tozlanacak bir biblodan daha kullanışlı bir hediye bulmaktır. Bu sevdiğinizi rahatlatacak bir spa paketi de olabilir, tarzına uygun bir aksesuar da. Eksik olduğunu tespit ettiğiniz birşeyi tamamlamak çok anlamlı bir hediye olacaktır. Bunun için karşınızdakini iyi tanımanız gerekir. İlham vermesi için “En Anlamlı Hediye” başlığında topladığımız kişisel hikayeleri okuyabilirsiniz.