eÇift Kalp Çarpıntısı

Aşkını İnternette Arayanlar, Dikkat!

 


 
Günümüzün nimetlerinden internet, şansınız yaver giderse oturduğunuz yerden sizi sevgili sahibi yapıyor. Soğuk kış günlerinde bataniyenin altında, pijamanız ve kahvenizle, daha direkt söylemek gerekirse en bakımsız halinizle size yeni birileriyle tanışma imkanı veren ciddi ilişki sitelerinden bahsediyorum.

Sizde bu alanda şansınızı denemek isterseniz ya da halihazırda deniyor ve başarısız olduğunuzu düşünüyorsanız tavsiyelerimize kulak verin. Klasik hatalara düşmeyin.

 
 
İlk adımları atmaktan çekinmeyin: Profil oluşturduktan sonra birilerinin gelip sizi bulmasını beklemeyin. Siz de aktif kullanıcı olun ve tanışmak isteyeceğiniz adaylara mesaj gönderin. Böylece daha kısa sürede, daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

 
Zamanı unutmayın, fazla ara vermeyin: eÇift gibi sitelerin tercih edilme sebeplerinden biri de zamansızlık. Yoğun iş hayatı, sosyal çevrenin sınırlılığı bizi dışarıda yeni birileriyle tanışmaktan alıkoyar. İnternet sitelerinin sağladığı hizmetleri kullanmak ise size zaman kazandırır. Burada dikkat etmeniz gereken, arayı çok açmamaktır. Düzenli aralıklarla profilinizi ve mesajlarınızı kontrol ederek potansiyel sevgilinizin ilgisini kaybetme riskine girmeyin.

 

Şikayet etmeyin: Yapabileceğiniz en kötü şeylerden biri de eski ilişkilerden bahsedip, önceki sevgililerinizin çeşitli davranışlarından şikayetçi olmaktır.  Özellikle sizi daha yeni tanımaya başlayanların şikayetlerinizi dinlemeye niyetli olduklarını hiç sanmıyorum.

 

Yalan söylemeyin: “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.” diyen atalarımızın bir bildiği var elbet. En çok yalan söylenen konuyu, “ilişki durumu”, ele alacak olursak, karşınızdakini kaybetmenize sebep olabiliecek bir hataya düşmemenizi öneririz. Örneğin, “ayrıldık” diyince sadece ayrı yaşamakta olduğunuzu kastediyorsanız eksiği tamamlayıp henüz boşanmamış olduğunuzu da belirtmeniz gerekir. İşler ciddileşmeye başladığında başka birilerinden böyle bir şey öğrenmek geri dönüşü olmayan bir güven eksikliğine sebep olabilir.

 

Photoshop kullanmayın: Profilinize eklediğiniz fotoğrafların doğal hallerinizi yansıtmasına dikkat edin. Üzerinde oynanmış fotoğraflar karşınızdakini hayal kırıklığına  uğratmaktan başka işe yaramaz. Sizi olduğunuz gibi sevmelerine fırsat verin ve kendinize güvenin.

 

Ön yargılardan uzak durun: İnsanlar hakkında fotoğraflarına bakarak karar vermeyin.  Eğer gerçekten ciddi ve uzun vadeli bir birlikteliğin peşindeyseniz, iç güzelliğin olmadığı bir yerde fiziksel çekicilik yeterli olmayacaktır. Hem fotoğrafların gerçek olmama ihtimalini de göz önünde  bulundurmak gerek. Siz siz olun, kalbinizin sesini dinleyin. O sizi doğru yere götürecektir.

 
 
Bu konuda daha fazla bilgi için, eÇift Rehberi’nde bulunan yazılarımıza göz atabilirsiniz.