Afrodizyak

Aşk Yemeğiniz 10 Dakikada Hazır

 


 
Yoğun bir iş gününden sonra bir de yemek yapmak çoğumuza yük gibi gelir. O yüzden, yemek davetlerimizi hep haftasonuna denk gelecek şekilde ayarlarız. Oysaki, spontane olup çok zahmete girmeden romantik bir yemek hazırlamak mümkün.

Hem lezzetli, hem afrodizyak etkili hem de sandığınızdan çok daha kolay.

Türk mutfağının temellerini oluşturan afrodizyak etkili baharat ve sebzeleri kullanarak 1o dakikada sevdiğinizi cezbedebilirsiniz.

 

 
Fesleğenli Domatesli Penne
 

½  paket sevdiğiniz marka penne makarna
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
½  avuç doğranmış taze fesleğen
1 avuç dolusu taze rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz – karabiber
 
½ çay bardağı  zeytin yağı
1 avuç cherry domates (doğranmamış)
3 diş sarımsak
Ricotta peyniri, kırmızı pul biber

 

Makarnanızı arkasında yazan talimatlara bakarak, “al dente” (dişe gelecek şekilde, fazla yumuşamadan) haşlayıp süzün. Genişçe bir kaba aktarın ve 3 çorba kaşığı zeytin yağı ile kekiği ekleyin. Parmesanı da koyduktan sonra iyice karıştırın. Peynirin tuzunu göz önünde bulundurarak birer tutam tuz ve karabiber koyabilirsiniz.

Orta ateşte ½ çay bardağı zeytin yağını ısıtın. Cherry domatesleri yağa katıp 1 – 2 dakika pişirin. Ezilmiş sarımsak dişlerini de ekleyerek 1 dakika kadar daha pişirin. Domatesleri dikkatlice karıştırın, sarımsak yağa karışsın.  Domateslerin kabukları buruşuk, içi yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer zeytinyağı yetersiz kalıyorsa biraz üstüne ekleyebilirsiniz.

Domatesleri ve sarımsaklı zeytinyağını ocaktan alıp makarnanınızın üstüne boşaltın, güzelce karıştırın. Tabaklara dağıttıktan sonra  doğranmış taze fesleğen yapraklarını serpiştirip biraz kırmızı pul biber ekin.  Son olarak bir tutam parmesan ve ricotta peynirini ekleyip servis yapabilirsiniz.
 

 
Mümkünse toz yerine taze rendelenmiş parmesan kullanın. Böylece makarnanızın tadı çok daha güzel olacaktır. Ricotta peyniriniz yerine az yağlı beyaz peynir ya da lor peyniri de kullanabilirsiniz, daha bile uygun olabilir.

Tercih ederseniz leziz makarnanızı birer kadeh kırmızı şarap eşliğinde servis edin. Hem tadını hem de afrodizyak etkisini arttırarak rahatlamanızı sağlayacaktır.

Fon müziği olarak çalmak isteyebileceğiniz sakin romantik şarkıları önceden paylaşmıştık. Buradan ulaşıp bir tık ile çalmaya başlayabilirsiniz.

Geriye sadece mumları masaya yerleştirip yakmak kalıyor.

Afiyet olsun!

 

 

Afrodizyak etkili diğer besin ürünleri için eski yazımızı okuyabilirsiniz.