Ruhun Gıdası

Modern Nostalji

 

Antika bisikletleri düşününce sizin de aklınıza şöyle bir tablo geliyor mu?

1920li – 30lu yıllardan kalma siyah-beyaz bir fotoğraf misali;

Güneşli bir gün ve uzun elbise giymiş bir kadın,  başında geniş şapkası, bisikletin ön demirine oturmuş yakışlıklı bir erkek tarafından taşınıyor.
Fonda yemyeşil olduğunu tahmin ettiğimiz ağaçlı bir yol. Kuşlar, çiçekler… Hayat pek güzel.

Tam olarak hayallerimizdeki gibi olmasa da araştırmalarımız sırasında benzer bir fotoğrafla karşılaştık. Bir de nostaljik hisler uyandıran öyle bir tasarım bulduk ki tam yukarıda anlatmış olduğumuz tabloyu çağrıştırdı. Bakalım, size de öyle gelecek mi.

 

 

Mevzubahis, yeni antika (motor)bisiklet Derringer. İsmini bir cep tabancasından alan bisikletler, 1920lerin motorsikletleri ile günümüzün bisikletlerinin bir karışımı gibi adeta. Hem pedal çevirerek hem de motorunu kullanarak yol almak mümkün.  Burada, ufak bir parantez açmak gerekiyor. Motor dediğimiz, litre başına 64 kilometrelik yol yapabiliyor. Yani ÇOK EKONOMİK!

Motorsiklet ehliyeti olmadan ve zorunlu sigorta yaptırmadan kullanabileceğiniz bu zat-ı şahanelerin tasarımcısı Adrian Van Anz. Bisikletlerin herbiri elle hazırlanan deri Brooks selelere sahip ve de 250 özel renk seçeneği bulunuyor. Kısaca, gönlünüze göre bir tane bulacağınız kesin.

Yapımı bir ay süren motorlu bisiklete 3500$ ödeyerek sahip olabiliyorsunuz. Belki de torunlarımız ileride eski dediğinde sizin Derringer bisikletinizle çektirdiğiniz bir fotoğrafı canlandıracak zihinlerinde.

 

 

 

Ayrıca, siyah beyaz fotoğrafı 54,90€ karşılığında satın alabilirsiniz.